Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за евентуално извършено убийство на Йордановден в

...
Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за евентуално извършено убийство на Йордановден в
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за мъжа, открит мъртъв


Окръжна прокуратура-Пловдив следи досъдебно производство за вероятно осъществено убийство на Йордановден в гр. Пловдив.

На 6 януари 2023 година, към 18:50 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за зародил случай в апартамент – боксониера, в жк „ Тракия ", в гр. Пловдив. На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи, които открили, че в жилището е умрял мъж на 50 г.  

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив са почнали незабавни дейности по следствието, от които е било открито, че пострадалият е бил прострелян с газов револвер, при което е била наранена значима артерия. В жилището се е намирала и жена на 23 г. Тя се е показала за негова близка другарка.
 

Според първичните данни между двамата е зародил скандал, при който дамата е простреляла мъжа с газовия револвер. Оръжието е открито в жилището и е конфискувано като материално доказателство. То е било притежавано от мъжа.  При осъществяване на първичните дейности по следствието на място е участвал дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Жилището, където е станал случаят, е било населявано от мъжа, а на 6 януари 2023 година дамата му е била на посетители. 

Жената е арестувана за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да реши основанията за покачване на обвиняване по отношение на нея, както и тези за задържането й за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Разследването е в дейна фаза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР